Jednoduché nekynuté podmáslové vdolky

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 hrnky hladké mouky
1/2 hrnku podmáslí
1 vejce
3 lžíce cukru
1 vanilkový cukr
2 lžíce oleje
1 lžíce rumu
1/2 lžičky jedlé sody
2 špetky soli
olej na smažení
povidla nebo marmeláda
zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Podmáslí, vejce, olej, rum vyšleháme metličkou. Přidáme všechny sypké suroviny a zpracujeme hladké těsto, asi jako na langoše. Těsto přikryjeme utěrkou a dáme na 1/2 hodiny odpočinout.

  2. Poté odebíráme lžící přibližně stejné kousky. Na vál dáme trochu mouky a zpracujeme plochá kolečka. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran.

  3. Usmažené vdolky odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk. Po lehkém vychladnutí potřeme oblíbenou marmeládou a přidáme kopeček hustší smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!