Jednoduché nekynuté podmáslové vdolky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 hrnky hladké mouky
- 1/2 hrnku podmáslí
- 1 vejce
- 3 lžíce cukru
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce rumu
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 2 špetky soli
- olej na smažení
- povidla nebo marmeláda
- zakysaná smetana
Postup Jednoduché nekynuté podmáslové vdolky
Postup přípravy receptu
-
Podmáslí, vejce, olej, rum vyšleháme metličkou. Přidáme všechny sypké suroviny a zpracujeme hladké těsto, asi jako na langoše. Těsto přikryjeme utěrkou a dáme na 1/2 hodiny odpočinout.
Poté odebíráme lžící přibližně stejné kousky. Na vál dáme trochu mouky a zpracujeme plochá kolečka. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran.
Usmažené vdolky odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk. Po lehkém vychladnutí potřeme oblíbenou marmeládou a přidáme kopeček hustší smetany.