Tvarohové meruňkové knedlíky s čokoládou

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

250 g měkkého tučného tvarohu
4-5 PL hladké mouky
3 PL jemné strouhanky
1 vejce
čokoláda hořká
sůl, cca 1/4 ČL
meruňky
máslo
tvaroh měkký nebo tvrdý
moučkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme tvaroh, mouku, vejce, sůl a vše dobře promícháme. Podle potřeby přidáváme postupně strouhanku a vypracujeme hladké těsto. Těsto by mělo být vláčné a nelepivé. Pokud se bude lepit (vždy záleží na savosti mouky), přidáme více strouhanky nebo mouky.

  2. Z těsta uděláme šišku o průměru cca 3 cm a nakrájíme ji na stejné dílky. Pracovní desku poprášíme moukou a dílky válečkem vytvarujeme do požadovaného kruhu (kruhy děláme podle velikosti meruněk, aby se dobře uzavřely knedlíky). Do většího hrnce dáme vodu, špetku soli a přivedeme ji k varu.

  3. Meruňky vypeckujeme. Malé meruňky dáváme do těsta celé, pokud jsou velké, tak je rozpůlíme. Do meruněk vložíme kostičky čokolády, dáme je na připravené kruhy, uzavřeme je jako měšce (viz foto) a vytvarujeme knedlíky.

  4. Knedlíky vložíme do vroucí vody a vaříme je cca 8 minut - doba varu záleží na velikosti knedlíků. Knedlíky podáváme s nastrouhaným tvrdým nebo měkkým tvarohem, posypané moučkovým cukrem a přelité máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!