Dvoubarevný koláč s třešněmi
Recepty, MoučníkySuroviny
- 3 vejce
- 200 ml smetany
- 150 g krupicového cukru
- 280 g polohrubé mouky
- 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva
- 3 lžíce kakaa
- 4 lžíce vaječného likéru
- miska třešní
Postup Dvoubarevný koláč s třešněmi
Postup přípravy receptu
-
Vejce ušleháme se smetanou a cukrem do pěny a postupně vmícháme mouku promíchanou s kypřícím práškem.
Menší pekáček vyložíme pečícím papírem a vlijeme do něj 2/3 těsta. Do zbylé třetiny těsta dobře zamícháme kakao a vaječný likér. Kakaové těsto nalijeme jako druhou vrstvu na těsto světlé. Na povrch rozložíme třešně.
Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 40 minut. Necháme vychladnout a před podáváním lehce pocukrujeme.