Dvoubarevný koláč s třešněmi

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 vejce
200 ml smetany
150 g krupicového cukru
280 g polohrubé mouky
1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva
3 lžíce kakaa
4 lžíce vaječného likéru
miska třešní

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme se smetanou a cukrem do pěny a postupně vmícháme mouku promíchanou s kypřícím práškem.

  2. Menší pekáček vyložíme pečícím papírem a vlijeme do něj 2/3 těsta. Do zbylé třetiny těsta dobře zamícháme kakao a vaječný likér. Kakaové těsto nalijeme jako druhou vrstvu na těsto světlé. Na povrch rozložíme třešně.

  3. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 40 minut. Necháme vychladnout a před podáváním lehce pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!