Losos na špenátu s kaparovým přelivem a rajčátky na másle
Recepty, RybySuroviny
- 2 filety z lososa bez kůže
- 300 g baby špenátu
- 10 cherry rajčátek
- 2 jarní cibulky
- olivový olej
- 2 PL másla
- sůl
- pepř
- citronový pepř
- sušený česnek
- na přeliv:
- 200 ml smetany na šlehání
- 1 vrchovatá PL kaparů
- 1 PL plocholisté petrželky
- citronová šťáva
- sůl
- pepř
Postup Losos na špenátu s kaparovým přelivem a rajčátky na másle
Postup přípravy receptu
-
Lososa osolíme, okořeníme citronovým pepřem a opečeme na olivovém oleji dozlatova. Dáme stranou a udržujeme v teple.
Do výpeku vlejeme citronovou šťávu (já použila cca dvě a půl PL - ale každý dle své chuti, radši míň, než víc), promícháme, vlejeme smetanu a na mírném ohni prohřejeme. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku a kapary. Dochutíme solí a pepřem.
V jiné pánvi rozehřejeme lžíci másla, vhodíme nadrobno nasekané jární cibulky a celá cherry rajčátka. Osolíme, opepříme a opékáme na mírném ohni, občas promícháme.
V hrnci rozehřejeme lžíci másla, vsypeme špenát, osolíme, opepříme a ochutíme trochou sušeného česneku. Promícháme, přikryjeme poklicí a necháme dvě minutky zavadnout.
Lososa servírujeme na špenátovém hnízdě, přelitého kaparovým přelivem a s cherry rajčátky.