Listový koláč s ananasem a kokosovým krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

400 g listového těsta
80 g másla
80 g cukru moučka
1 vejce
60 g strouhaného kokosu
ananasový kompot

Postup přípravy receptu

  1. Z těsta odřízneme jednu třetinu, vyválíme ji na plát velký jako forma a vložíme ji na dno formy vyložené pečícím papírem. Formu jsem použila 20 x 20 cm.

  2. Změklé máslo krátce promícháme s cukrem, přimícháme vejce a nakonec kokos.

  3. Zbylé těsto rozválíme na obdélník a potřeme ho rovnoměrně připraveným kokosovým krémem.

  4. Na jednu delší stranu naklademe kousky okapaného ananasu a z této strany těsto opatrně svineme do rolády.

  5. Ostrým nožem roládu nakrájíme na stejné kousky a nastojato je vyrovnáme do formy vyložené těstem.

  6. Pečeme při 200°C asi 25 minut dozlatova.

  7. Před podáváním necháme dobře vychladit a lehce pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!