Lišky po maďarsku podle receptu ze staré kuchařky
Recepty, HoubySuroviny
- 400 g lišek
- 1 cibule
- sůl
- pepř
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička hladké mouky
- asi 200 ml smetany na vaření
- petrželka
- 2 vejce
- 2 plátky toustového chleba
- olej
Postup Lišky po maďarsku podle receptu ze staré kuchařky
Postup přípravy receptu
-
Lišky dobře očistíme, větší přepůlíme, menší necháme vcelku. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na rozehřátém oleji. Až se začne barvit dozlatova, přihodíme lišky a zasypeme paprikou. Rychle osmahneme, pak trochu podlijeme, osolíme, opepříme a dusíme.
Když jsou lišky skoro měkké, necháme vydusit všechnu tekutinu, pak lehounce zaprášíme moukou, promícháme, zalijeme smetanou a provaříme. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku a vypneme.
Na lžičce oleje usmažíme z vajec volská oka. Toustový chléb opečeme nasucho nejlépe v topinkovači. Na talíř dáme hotové houby, přiložíme volské oko a přepůlený toustík.