Linecký koláč s tvarohem, borůvkami a drobenkou pro začátečníky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 240 g hladké mouky
- 140 g másla
- 60 g moučkového cukru
- 1 vejce
- 1 tučný tvaroh ve vaničce
- 1 vejce
- 1 lžíce (i více) moučkového cukru
- 1 lžíce škrobu
- 1,5 hrnku zahradních borůvek
- drobenka:
- 40 g másla
- 1 lžíce moučkového cukru
- 100 g hrubé mouky
Postup Linecký koláč s tvarohem, borůvkami a drobenkou pro začátečníky
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, másla, cukru a vejce vypracujeme v míse těsto. Rukou ho roztlačíme do máslem vymazané koláčové formy a uděláme vyvýšené okraje.
Vejce rozmícháme s cukrem a škrobem, poté zapracujeme tvaroh. Připravený tvaroh rozetřeme na těsto ve formě. Posypeme borůvkami a drobenkou.
Drobenka - v pánvi rozpustíme máslo a necháme trochu zchladnout. Do odstaveného másla přidáme cukr a mouku a vařečkou vymícháme.
Vložíme do trouby vyhřáté na 170°C a pečeme 35-40 minut, dokud okraje nezačnou zlátnout.