Lilkové lasagne s pórkovou salsou
Recepty, TěstovinySuroviny
- 200-250 lasagní
- 2 velké lilky
- 250-300 g pórku
- 100 g másla
- 80-100 g hladké mouky
- 1,2 l mléka
- strouhaný sýr Gran Moravia
- čerstvý tymián
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup Lilkové lasagne s pórkovou salsou
Postup přípravy receptu
-
Neloupané lilky nakrájíme na podélné plátky, silné asi 3 mm a na suché pánvi je rychle ogrilujeme z obou stran.
Nakrájený pórek osmahneme na oleji, pak podlijeme asi sklenkou vody a s tymiánem dodusíme doměkka. Osolíme, opepříme a rozmixujeme.
Na másle osmahneme mouku, zalijeme mlékem a za stálého promíchávání uvaříme bešamel. Dosolíme ho podle chuti a trochu opepříme.
Máslem vymažeme pekáček (asi 20 x 30 cm), na dno nalijeme bešamel, poklademe plátky lasagní. Na lasagně dáme opět bešamel, na něj pórkovou salsu a trochu sýra, poklademe plátky lilku a opět přijdou lasagne.
Vrstvy opakujeme do vypotřebování surovin, poslední vrstvou musí být bešamel a sýr.
Na 180°C zapečeme asi 30-40 minut.