Lilek zapečený s Tikka masalou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

6 koleček neoloupaného důkladně umytého lilku o síle 2 cm
6 lžic nakrájeného medvědího česneku
6 vrchovatých lžic omáčky Tikka masala
100 g nastrouhaného Eidamu (6 vrchovatých lžic)
3 větší snítky rozmarýnu
máslo na proložení lilku
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do nakrájeného lilku vetřeme z obou stran sůl a necháme 15 minut odpočinout. Poté lilek důkladně osušíme a naskládáme do zapékací mísy.

  2. Na každé kolečko dáme lžíci medvědího česneku a lžíci omáčky. Proložíme plátky másla, rozmarýnem a dáme na 17 minut do předehřáté trouby na 190 stupňů.

  3. Po 10-ti minutách zapékání kolečka lilku zasypeme nahrubo nastrouhaným sýrem, ještě přidáme 2 plátky másla a dáme opět do trouby na zbývajících 7 minut.

  4. Pokud nechceme zapínat troubu, můžeme kolečka lilku naskládat do větší pánve. Se stejným postupem pod pokličkou dusíme na slabém plameni 10 minut, poté zasypeme sýrem a opět pod pokličkou necháme roztéct sýr. Příloha - každý podle své chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!