Lilek zapečený s Tikka masalou
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 6 koleček neoloupaného důkladně umytého lilku o síle 2 cm
- 6 lžic nakrájeného medvědího česneku
- 6 vrchovatých lžic omáčky Tikka masala
- 100 g nastrouhaného Eidamu (6 vrchovatých lžic)
- 3 větší snítky rozmarýnu
- máslo na proložení lilku
- sůl
Postup Lilek zapečený s Tikka masalou
Postup přípravy receptu
-
Do nakrájeného lilku vetřeme z obou stran sůl a necháme 15 minut odpočinout. Poté lilek důkladně osušíme a naskládáme do zapékací mísy.
Na každé kolečko dáme lžíci medvědího česneku a lžíci omáčky. Proložíme plátky másla, rozmarýnem a dáme na 17 minut do předehřáté trouby na 190 stupňů.
Po 10-ti minutách zapékání kolečka lilku zasypeme nahrubo nastrouhaným sýrem, ještě přidáme 2 plátky másla a dáme opět do trouby na zbývajících 7 minut.
Pokud nechceme zapínat troubu, můžeme kolečka lilku naskládat do větší pánve. Se stejným postupem pod pokličkou dusíme na slabém plameni 10 minut, poté zasypeme sýrem a opět pod pokličkou necháme roztéct sýr. Příloha - každý podle své chuti.