Lilek s vepřovým masem, hříbky a oregánem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 střední lilek
250 g mletého vepřového masa
4-5 hřibků
100 ml červeného suchého vína
4 lžíce tomatového pyré
1 cibule
100 g strouhané goudy (nebo jiného tvrdého sýra)
olivový olej
hrst lístků čerstvého oregána
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Lilek podélně rozpůlíme, každou půlku vydlabeme tak, aby zůstal cca 1 cm dužniny se slupkou, vnitřky osolíme a necháme 2 hodiny vypotit. Potom opláchneme a osušíme.

  2. Mezitím zpěníme na pánvi na trošce oleje jemně pokrájenou cibuli, přidáme vydlabanou dužninu, mleté maso, houby, orestujeme, zalijeme vínem a zprudka vaříme, aby se víno odpařilo.

  3. Půlky lilků vymažeme tomatovým pyré, rozdělíme směs, do které jsem vmíchali lístky oregána, vložíme do olejem vymazané zapékací misky, přikryjeme alobalem a dáme do vyhřáté trouby.

  4. Po 20 minutách odkryjeme, posypeme sýrem a zapečeme dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!