Lilek s rajčaty a sýrem
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 2 lilky
- 200 g sýru (eidam, ovčí, Hermelín...dle chuti)
- 4 ks rajčat loupaných
- 1 svazek petrželky
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- sůl a pepř dle chuti
- olej na potření
Postup Lilek s rajčaty a sýrem
Postup přípravy receptu
-
Lilky podélně rozkrojíme, vydlabeme tak, aby zůstala na okrajích asi 1 cm vrstva, vnitřky osolíme a necháme chvíli vypotit. Mezitím pokrájíme vydlabané vnitřky na kostičky, přidáme prolisovaný česnek a olej, promícháme a tuto směs podusíme asi 4 minuty na mírném ohni.
Rajčata pokrájíme se sýrem na kostičky, přidáme nasekanou petrželku, osolíme opepříme a přidáme k podušené zelenině. Lilky osušíme, naplníme zeleninovo-sýrovou směsí, rozložíme na plech s pečícím papírem, potřeným olejem a pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut na 180 °C. Podáváme s bílým pečivem, bramborovou přílohou nebo zeleninovým salátem.