Lilek s rajčaty a sýrem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

2 lilky
200 g sýru (eidam, ovčí, Hermelín...dle chuti)
4 ks rajčat loupaných
1 svazek petrželky
1 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
sůl a pepř dle chuti
olej na potření

Postup přípravy receptu

  1. Lilky podélně rozkrojíme, vydlabeme tak, aby zůstala na okrajích asi 1 cm vrstva, vnitřky osolíme a necháme chvíli vypotit. Mezitím pokrájíme vydlabané vnitřky na kostičky, přidáme prolisovaný česnek a olej, promícháme a tuto směs podusíme asi 4 minuty na mírném ohni.

  2. Rajčata pokrájíme se sýrem na kostičky, přidáme nasekanou petrželku, osolíme opepříme a přidáme k podušené zelenině. Lilky osušíme, naplníme zeleninovo-sýrovou směsí, rozložíme na plech s pečícím papírem, potřeným olejem a pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut na 180 °C. Podáváme s bílým pečivem, bramborovou přílohou nebo zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!