Smažený květák bez smažení.

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Na těstíčko:
půl hrnku hladké mouky
2 vejce
sůl
1/2 hrnku vody
středně velký květák
strouhanka na posypání toho květáku
alobal na plech
olej na pomaštění (toho alobalu)

Postup přípravy receptu

  1. Pečící plech vyložte alobalem, nastříkněte sprejem, kdybyste pekli přímo na plechu, musíte ho pak vydrhnout.

  2. Omyjte syrový květák. Nechte trochu oschnout a rozdělte na růžičky.

  3. Z těstíčkových ingrediencí umíchejte těstíčko, husté tak aby na tom květáku drželo, ale zase ne jako bramborovou kaši. Květák namočte v těstíčku. Narovnejte v jedné vrstvě na plech vyložený naolejovaným alobalem. Posypte strouhankou a dejte péct do trouby.

  4. Jak dlouho záleží na tom jako máte troubu, prostě na správnou zlatohnědou barvu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!