Smažený květák bez smažení.
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- Na těstíčko:
- půl hrnku hladké mouky
- 2 vejce
- sůl
- 1/2 hrnku vody
- středně velký květák
- strouhanka na posypání toho květáku
- alobal na plech
- olej na pomaštění (toho alobalu)
Postup Smažený květák bez smažení.
Postup přípravy receptu
-
Pečící plech vyložte alobalem, nastříkněte sprejem, kdybyste pekli přímo na plechu, musíte ho pak vydrhnout.
Omyjte syrový květák. Nechte trochu oschnout a rozdělte na růžičky.
Z těstíčkových ingrediencí umíchejte těstíčko, husté tak aby na tom květáku drželo, ale zase ne jako bramborovou kaši. Květák namočte v těstíčku. Narovnejte v jedné vrstvě na plech vyložený naolejovaným alobalem. Posypte strouhankou a dejte péct do trouby.
Jak dlouho záleží na tom jako máte troubu, prostě na správnou zlatohnědou barvu.