Lilek s ořechovou pastou a bylinkami
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 2 lilky
- 2 stroužky česneku (méně kdo mu moc neholduje)
- 2 hrnky lehce opražených vlašských ořechů
- 1 čajová lžička vinného octa
- menší hrst čerstvého koriandru
- menší hrst čerstvé hladkolisté petržele
- sůl
- olivový olej na smažení
- příp. granátové jablko na posypání
Postup Lilek s ořechovou pastou a bylinkami
Postup přípravy receptu
-
Z lilků odkrojíme “bubáka” a nakrájíme je podélně na tenké plátky. Posolíme a pět minut necháme opotit. Následně plátky lilku opláchneme a osušíme.
V pánvi rozehřejeme olivový olej a lilek dozlatova osmažíme. Necháme odstát na pár listech kuchyňských utěrek, abychom se zbavili přebytečného oleje.
V mixéru dohladka pomixujeme ořechy, česnek, bylinky (trochu si nechte stranou na zdobení), přidáme ocet a případně pár lžic vody, aby se vytvořila krásně hladká pasta.
Plátky lilku pomažeme pastou, servírujeme buď přeložené napůl, anebo srolované.
Posypeme zbylými bylinkami, případně granátovým jablkem.