Lilek Parmigiana

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 baklažán
500 ml rajčatového pyré
1 Mozzarella
1 lžička oregána
1 lžička bazalky
1 lžíce petrželové natě
olej
hladká mouka
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Baklažán narežeme na kolieska hrubé cca 1 cm.

  2. Obalíme ich zľahka v múke a na oleji z oboch strán opečieme.

  3. Opečené kolieska baklažánu uložíme do vymasteného pekáčika, osolíme a okoreníme ich. Bylinky premiešame a posypeme nimi baklažán.

  4. Všetko zalejeme paradajkovým pyré, poukladáme na plátky narezanú Mozzarellu.

  5. Zapečieme v rúre pri 180°C asi 15-20 minúta ihneď podávame.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!