Lilek Parmigiana
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 baklažán
- 500 ml rajčatového pyré
- 1 Mozzarella
- 1 lžička oregána
- 1 lžička bazalky
- 1 lžíce petrželové natě
- olej
- hladká mouka
- sůl
- pepř
Postup Lilek Parmigiana
Postup přípravy receptu
-
Baklažán narežeme na kolieska hrubé cca 1 cm.
Obalíme ich zľahka v múke a na oleji z oboch strán opečieme.
Opečené kolieska baklažánu uložíme do vymasteného pekáčika, osolíme a okoreníme ich. Bylinky premiešame a posypeme nimi baklažán.
Všetko zalejeme paradajkovým pyré, poukladáme na plátky narezanú Mozzarellu.
Zapečieme v rúre pri 180°C asi 15-20 minúta ihneď podávame.