Krkovička na zeleninovém lůžku

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

brambory - množství jen na pokrytí dna nádoby
1 větší pórek (- množství jen na pokrytí vrstvy brambor)
čerstvé bílé zelí – množství jen na pokrytí vrstvy brambor
500 g krkovičky
drcený kmín
sůl – dle chuti
koření Grilovaná zelenina
tuk (olej) do nádoby – velmi malé množství
Na marinádu:
2 dcl suchého červeného vína (Merlot)
špetka koření Adamova žebra
citronový pepř
pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve smícháme ingredience na marinádu a do ní vložíme krkovičku nakrájenou na kostky, marinujeme alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc.

  2. Nádobu vytřeme tukem nebo vylijeme olejem. Dno vyložíme brambory nakrájené na tenké plátky. Osolíme a posypeme kmínem.

  3. Očištěný pórek nakrájíme na kolečka (i se zelenou částí). Zelí rovněž očistíme a nakrájíme na silnější plátky.

  4. Obojím poklademe brambory. Zlehka osolíme, opepříme a posypeme kořením na Grilovanou zeleninu.

  5. Na zeleninu vložíme maso i s marinádou. Pomalíme na High stupeň 4 a ½ hodiny. Můžeme v závěru zahustit.

  6. U nás si větší jedlíci přáli ještě těstoviny. Jinak stačí bez přílohy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!