Letní zeleninový salát v sýrovém košíčku
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- 250 g strouhaného Eidamu
- 1 zelená paprika
- 2-3 rajská jablíčka
- 1 menší salátová okurka
- 1 ledový salát
- 1 malá sterilovaná kukuřice
- Na zálivku:
- 30 ml olivového oleje
- 1 PL dijonské hořčice
- ocet
- sůl
- pepř
Postup Letní zeleninový salát v sýrovém košíčku
Postup přípravy receptu
-
Na plech s pečícím papírem nasypeme do dvou kol (placek) o průměru 15 cm slabou vrstvičku sýra. Zapékáme na 130-150 °C, až okraje kol slabě zezlátnou.
Placky poté vložíme do misek a necháme zchladnout (je ale potřeba udělat misky co nejrychleji, aby nám sýr neztuhl). Stejným způsobem pak připravíme další dva košíčky.
Papriky, okurku, salát, rajčátka (ředkvičky) pokrájíme, přidáme kukuřici, zálivku z oleje, dijonskou hořčici, ocet a sůl.
Salát rozdělíme do sýrových košíčků. Zdroj: Pošli recept