Letní oběd z nových brambor
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 500-600 g nových brambor
- 80 g sýru typu Hermelín
- 100 g strouhané goudy, čedaru nebo parmazánu
- 50-60 g slaniny
- plátek másla+lžíce oleje
- tymián, oregano, libeček
- trochu mleté papriky
- sůl
- pepř
- vejce na měkko podle porcí
- nakrájená jarní cibulka
Postup Letní oběd z nových brambor
Postup přípravy receptu
-
Brambory umyjeme kartáčkem a dáme vařit do osolené vody téměř do měkka. Necháme je vychladnout a podle velikosti je přepůlíme nebo malé necháme vcelku.
Nakrájenou slaninu na másle s olejem opečeme a přidáme brambory. Opékáme a prohazujeme, až začnou chytat barvu. Přihodíme otrhané lístky bylinek a zaprášíme paprikou.
Chviličku ještě opékáme a přendáme na talíř. Na horké položíme rozkrojené vejce, posypeme kostičkami Hermelínu, strouhaným sýrem a cibulkou. Ihned podáváme se salátem nebo jen tak.