Letní oběd z nových brambor

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

500-600 g nových brambor
80 g sýru typu Hermelín
100 g strouhané goudy, čedaru nebo parmazánu
50-60 g slaniny
plátek másla+lžíce oleje
tymián, oregano, libeček
trochu mleté papriky
sůl
pepř
vejce na měkko podle porcí
nakrájená jarní cibulka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory umyjeme kartáčkem a dáme vařit do osolené vody téměř do měkka. Necháme je vychladnout a podle velikosti je přepůlíme nebo malé necháme vcelku.

  2. Nakrájenou slaninu na másle s olejem opečeme a přidáme brambory. Opékáme a prohazujeme, až začnou chytat barvu. Přihodíme otrhané lístky bylinek a zaprášíme paprikou.

  3. Chviličku ještě opékáme a přendáme na talíř. Na horké položíme rozkrojené vejce, posypeme kostičkami Hermelínu, strouhaným sýrem a cibulkou. Ihned podáváme se salátem nebo jen tak.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!