Ledvinky Vzpomínka na léto

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

3 ks vepřových ledvinek
olej
2 stroužky česneku
tymián
bazalka
sůl
pepř
1 cibule
1 řapík celeru
1 červená paprika
1 malá cuketa
1/2 pórku
3 lžíce ostrého kečupu
voda nebo vývar
100 ml červeného vína

Postup přípravy receptu

  1. Ledvinky nejlépe den předem očistíme, nakrájíme na proužky a dáme přes noc vymáčet do studené vody.

  2. Zeleninu očistíme a nakrájíme: cibuli na měsíčky, papriku a pórek na proužky, celer a cuketu na plátky, česnek nadrobno nasekáme.

  3. Na pánvi rozehřejeme olej a na rozpálený dáme propláchnuté a okapané ledvinky.

  4. Přidáme tymián, pepř, nasekaný česnek a necháme pod pokličkou pomalu dusit ve vlastní šťávě doměkka. Podle potřeby podlejeme trochou vody nebo vývaru.

  5. Když jsou ledvinky měkké, necháme je vysmahnout na tuk, přihodíme pokrájenou zeleninu, promícháme, vmícháme kečup a zalijeme vínem. Podusíme už jen tak, aby zelenina způstala křupavá.

  6. Dosolíme podle chuti a můžeme přidat i sušenou (nebo ještě lépe čerstvou) bazalku. Jako příloha jsou nejlepší šťouchané brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!