Ledvinky Vzpomínka na léto
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 3 ks vepřových ledvinek
- olej
- 2 stroužky česneku
- tymián
- bazalka
- sůl
- pepř
- 1 cibule
- 1 řapík celeru
- 1 červená paprika
- 1 malá cuketa
- 1/2 pórku
- 3 lžíce ostrého kečupu
- voda nebo vývar
- 100 ml červeného vína
Postup Ledvinky Vzpomínka na léto
Postup přípravy receptu
-
Ledvinky nejlépe den předem očistíme, nakrájíme na proužky a dáme přes noc vymáčet do studené vody.
Zeleninu očistíme a nakrájíme: cibuli na měsíčky, papriku a pórek na proužky, celer a cuketu na plátky, česnek nadrobno nasekáme.
Na pánvi rozehřejeme olej a na rozpálený dáme propláchnuté a okapané ledvinky.
Přidáme tymián, pepř, nasekaný česnek a necháme pod pokličkou pomalu dusit ve vlastní šťávě doměkka. Podle potřeby podlejeme trochou vody nebo vývaru.
Když jsou ledvinky měkké, necháme je vysmahnout na tuk, přihodíme pokrájenou zeleninu, promícháme, vmícháme kečup a zalijeme vínem. Podusíme už jen tak, aby zelenina způstala křupavá.
Dosolíme podle chuti a můžeme přidat i sušenou (nebo ještě lépe čerstvou) bazalku. Jako příloha jsou nejlepší šťouchané brambory.