Hovězí guláš s Oravskou slaninou

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

hovězí plec - 750 g
Oravská slanina - cca 100 g
cibule - 2 ks
česnek - 2 stroužky
sádlo - 2 PlŽ
pepř
mletá paprika
pálivé papričky

Postup přípravy receptu

  1. Z Oravské slaniny odkrojíme tučnější část a nakrájíme na kostičky (libovou část dáme do ledničky pro jinou příležitost). Kostičky osmahneme, aby pustily tuk. Pokud je tuku málo přidáme trochu sádla cca 2 lžičky.

  2. Přisypeme pokrájenou cibuli a smažíme do zlato hněda. Až je akorát, tak přidáme nakrájené maso a osmahneme ho tak, aby se zatáhlo. Poté přidáme sůl, papriku, rozmačkaný česnek a trochu pepře.

  3. Zalijeme vodou a dusíme tak dlouho, až je maso měkké. Samozřejmě průběžně mícháme a podléváme vodou.

  4. Na poslední půlhodinku přidáme ještě pár pálivých papriček. Můžeme zahustit strouhankou či chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!