Hovězí guláš s Oravskou slaninou
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- hovězí plec - 750 g
- Oravská slanina - cca 100 g
- cibule - 2 ks
- česnek - 2 stroužky
- sádlo - 2 PlŽ
- pepř
- mletá paprika
- pálivé papričky
Postup Hovězí guláš s Oravskou slaninou
Postup přípravy receptu
-
Z Oravské slaniny odkrojíme tučnější část a nakrájíme na kostičky (libovou část dáme do ledničky pro jinou příležitost). Kostičky osmahneme, aby pustily tuk. Pokud je tuku málo přidáme trochu sádla cca 2 lžičky.
Přisypeme pokrájenou cibuli a smažíme do zlato hněda. Až je akorát, tak přidáme nakrájené maso a osmahneme ho tak, aby se zatáhlo. Poté přidáme sůl, papriku, rozmačkaný česnek a trochu pepře.
Zalijeme vodou a dusíme tak dlouho, až je maso měkké. Samozřejmě průběžně mícháme a podléváme vodou.
Na poslední půlhodinku přidáme ještě pár pálivých papriček. Můžeme zahustit strouhankou či chlebem.