Ledvinky s řapíkatým celerem
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 3 ledvinky
- 1 větší cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 řapíky celer
- pár celerových lístků
- drcený kmín
- 2 lžíce polohrubé mouky
- kuřecí vývar (může být z kostky)
- trochu čerstvě namletého pepře
- olej
- sůl
Postup Ledvinky s řapíkatým celerem
Postup přípravy receptu
-
Ledvinky očistíme, nakrájíme a připravíme jak jsme zvyklí. Já proplachuji horkou vodou několikrát, necháme okapat.
Cibuli nakrájíme na hrubo, celer si očistíme (stáhneme vousy) a nakrájíme příčně, česnek na plátky.
Na hlubší pánev dáme trochu oleje, pak cibulku, necháme jí osmažit do světlé hnědé barvy, dáme ledvinky, které osmažíme a až pustí šťávu, stáhneme teplotu, přikryjeme poklicí a dusíme.
Když se šťáva téměř vydusí přidáme mouku, osmažíme, zalijeme drůbežím vývarem, promícháváme, přidáme kmín s pepřem a dusíme dál až ledvinky měknou přimícháme k nim řapíkatý celer a lístky celeru, dusíme dál promícháváme až do úplného změknutí ledvinek, můžeme dochutit pepřem a solí(vůbec jsem solit nemusela,slaný vývar stačil.