Lasagne s mascarpone

Recepty, Těstoviny

Suroviny

400 g mascarpone
100 g strouhaného parmezánu
1 vejce
2 lžičky bazalky
800 ml rajčatové šťávy
plátky lasagní
200 g na malé kostičky nakrájeného ovčího sýru

Postup přípravy receptu

  1. Ovčí syr, mascarpone, parmezán, vajíčko a bazalku premiešame (trocha parmezánu necháme na posypanie)..

  2. Tretinu paradajkovej šťavy vlejeme do zapekacej formy. Na šťavu uložíme lasagne a rozotrieme polovicu syrovej hmoty.

  3. Zakryjeme plátkami lasagní, rozotrieme druhú polovicu syrovej hmoty a polejeme druhou tretinou paradajkovej šťavy. Nasledujú opäť lasagne a posledná tretina šťavy.

  4. Posypeme zvyškom parmezánu a pečieme zakryté na 180°C asi 40 minút (kým nie je cestovina mäkká)..


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!