Lasagne s lilkem
Recepty, TěstovinySuroviny
- 1 balení lasagní
- 1 větší cibule
- 1 lilek
- 300-400 g strouhaného sýru
- kousek slaniny
- sádlo
- 1 kávová lžička garam masala
- 1 kávová lžička koření grilovaná zelenina
- 2 kávová lžička adžiky
- pepř
- sůl
- Bešamel:
- 50 g másla
- 3 polévkové lžíce hladké mouky
- 500 ml mléka
- 100 g strouhaného sýru
- 1 kávové lžičky adžiky
- 1 kávová lžička garam masala
- pepř
- sůl
Postup Lasagne s lilkem
Postup přípravy receptu
-
Na pánev si dáme trochu sádla na kostičky nakrájenou slaninu a cibulku.
Zlehka osmažíme, přidáme umytý na čtvrtkolečka nakrájený lilek. Okořeníme, osolíme a opepříme. Necháme krátce podusit, dle potřeby podlejeme vodou.
Na bešamel si rozehřejeme máslo a s moukou usmažíme světlou jíšku, zalejeme mlékem rozvaříme na řidší kaši, přidáme koření, odstavíme a dobře rozmícháme sýr.
Lasagne si předem krátce povaříme.
Vrstvíme do pekáčku, nejdříve bešamel, pak lasagne, bešamel, lilek, strouhaný sýr, lasagne,...atd, na poslední lasagne dáme bešamel, sýr zakrejeme a dáme do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme 40min. Potom odekrejeme a necháme zrůžovět.