Panenka na žampionovém lůžku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřové panenky
sůl
pepř
2 lžíce oleje
2 lžíce plnotučné hořčice
2 lžíce worchestru
5 žampionů (velkých)
1 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
olej (na pánev)

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku očistíme od blan, osolíme a opepříme ji. V misce smícháme olej, hořčici a worcestr, maso v marinádě obalíme a necháme uležet nejlépe přes noc v lednici.

  2. V pánvi rozehřejeme olej a panenku na něm zprudka opečeme dohněda ze všech stran. Troubu rozehřejeme na 180°C, panenku dáme na pekáček a vložíme do trouby. Pečeme ne více jak 30 minut!

  3. V pánvi s výpekem rozpustíme máslo, vložíme na plátky nakrájené žampiony, které, až se voda odpaří, opečeme do hnědé barvy, můžeme na ně vylít zbytek marinády, vyrestujeme do tuku, zasypeme moukou a zalijeme asi 2 d cl vody, povaříme a zredukujeme do požadované hustoty omáčky. Žampionovou omáčku dochutíme podle své chuti solí a pepřem.

  4. Omáčku nalijeme na talíř a na ni položíme nakrájené plátky upečené panenky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!