Panenka na žampionovém lůžku
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g vepřové panenky
- sůl
- pepř
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 2 lžíce worchestru
- 5 žampionů (velkých)
- 1 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- olej (na pánev)
Postup Panenka na žampionovém lůžku
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou panenku očistíme od blan, osolíme a opepříme ji. V misce smícháme olej, hořčici a worcestr, maso v marinádě obalíme a necháme uležet nejlépe přes noc v lednici.
V pánvi rozehřejeme olej a panenku na něm zprudka opečeme dohněda ze všech stran. Troubu rozehřejeme na 180°C, panenku dáme na pekáček a vložíme do trouby. Pečeme ne více jak 30 minut!
V pánvi s výpekem rozpustíme máslo, vložíme na plátky nakrájené žampiony, které, až se voda odpaří, opečeme do hnědé barvy, můžeme na ně vylít zbytek marinády, vyrestujeme do tuku, zasypeme moukou a zalijeme asi 2 d cl vody, povaříme a zredukujeme do požadované hustoty omáčky. Žampionovou omáčku dochutíme podle své chuti solí a pepřem.
Omáčku nalijeme na talíř a na ni položíme nakrájené plátky upečené panenky.