Kynutý tvarohový závin

Recepty, Moučníky

Suroviny

Kynuté těsto
kvásek
200 ml vlažného mléka
1 polévková lžíce moučkového cukru
1 ks droždí
500 g polohrubé mouky
1 polévková lžíce moučkového cukru
1 vejce
125 g rozpuštěného másla
trochu soli
Náplň
500 g tvarohu
100 g krystalového cukru
2 sáčky vanilkového cukru
2 polévkové lžíce vanilkového pudinku/Zlatého klasu (prášek)
2 vejce
citronová kůra
rozinky
vejce na potření
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Pripravíme si kvások, ktorý necháme vykysnúť. Potom si pripravíme cesto. Do vykysnutého kvásku pridáme múku, práškový cukor, vajce, rozpustené maslo a štipku soli. Vymiešame na hladké cesto a necháme cca 45 minút až 1 hodinu kysnúť prikryté utierkou.

  2. Medzitým si pripravíme plnku. Zmiešame tvarohy, cukor kryštáľový, vanilínový, pudingový prášok a vajcia.

  3. Vykysnuté cesto si rozdelíme na dve menšie a vyvaľkáme. Potrieme plnkou, zavinieme, a opatrne preložíme na plech. Takto hotové záviny potrieme vajcom a dáme piecť vo vyhriatej rúry na 180 stupňov cca 30 minút.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!