Kynutý tvarohový závin
Recepty, MoučníkySuroviny
- Kynuté těsto
- kvásek
- 200 ml vlažného mléka
- 1 polévková lžíce moučkového cukru
- 1 ks droždí
- 500 g polohrubé mouky
- 1 polévková lžíce moučkového cukru
- 1 vejce
- 125 g rozpuštěného másla
- trochu soli
- Náplň
- 500 g tvarohu
- 100 g krystalového cukru
- 2 sáčky vanilkového cukru
- 2 polévkové lžíce vanilkového pudinku/Zlatého klasu (prášek)
- 2 vejce
- citronová kůra
- rozinky
- vejce na potření
- moučkový cukr na posypání
Postup Kynutý tvarohový závin
Postup přípravy receptu
-
Pripravíme si kvások, ktorý necháme vykysnúť. Potom si pripravíme cesto. Do vykysnutého kvásku pridáme múku, práškový cukor, vajce, rozpustené maslo a štipku soli. Vymiešame na hladké cesto a necháme cca 45 minút až 1 hodinu kysnúť prikryté utierkou.
Medzitým si pripravíme plnku. Zmiešame tvarohy, cukor kryštáľový, vanilínový, pudingový prášok a vajcia.
Vykysnuté cesto si rozdelíme na dve menšie a vyvaľkáme. Potrieme plnkou, zavinieme, a opatrne preložíme na plech. Takto hotové záviny potrieme vajcom a dáme piecť vo vyhriatej rúry na 180 stupňov cca 30 minút.