Kynutý mandlový chlebíček
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 g polohrubé mouky
- 30 g moučkového cukru
- špetka soli
- 1/2 vanilkového cukru
- nastrouhaná kůra z 1 citronu
- kvásek
- 1 žloutek
- 60 g rozpuštěného másla
- 125 ml mléka
- 50 g sekaných mandlí
- 1 rozšlehané vejce na potření
- Poleva:
- šťávu z 1 citronu
- 3 lžíce moučky cukru
Postup Kynutý mandlový chlebíček
Postup přípravy receptu
-
z uvedených surovin kromě mandlí vypracujeme v míse vláčné těsto a necháme je kynout.
Formu vymažeme máslem. Vykynuté těsto vyklopíme na vál, vpracujeme do něj mandle, urovnáme do chlebíčkové formy a necháme ještě chvíli kynout. Pak potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při 170°C 40 minut dočervena.
Z citronové šťávy a moučkového cukru umícháme lesklou řidší polevu.
Upečený chlebíček necháme zchladnout a pak je potáhneme polevou. Navrch jsem ho ještě ozdobila hroznovým vínem.