Kynutý čokoládový dort

Recepty, Moučníky

Suroviny

1/2 kostky čerstvého droždí
220 g polohrubé mouky
250 ml mléka
125 g másla
120 g moučkového cukru
2 vejce
200 g rozpuštěné čokolády na vaření
2 lžíce kakaa
2 lžíce ovocného likéru např. Chambord
1 lžíce strouhané pomerančové kůry
Na polevu:
250 g čokolády na vaření
375 ml smetany ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Nejdřív připravte polevu. Do vroucí smetany přidejte kousky čokolády, promíchejte a nechte rozpustit. Dejte do chladu.

  2. Z jedné lžíce cukru, droždí a několika lžic vlažného mléka si připravte kvásek. V míse utřete máslo s cukrem do světlého krému. Přidejte čokoládu, likér a strouhanou pomerančovou kůru.

  3. Do prosáté mouky s kakaem přilijte kvásek a střídavě přidávejte mléko, rozšlehaná vejce a máslový krém.

  4. Těsto vlijte do dortové formy vyložené papírem na pečení a nechte 20 minut nakynout.

  5. Pečte asi 30 minut v troubě předehřáté na 170°C.

  6. Po vychladnutí dort potřete smetanovočokoládovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!