Tvarohovo-čokoládový koláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- 100 g hl. mouky
- 100 g polhr. mouky
- 100 g hery
- 1 vejce
- 2-3 lžíce studené vody
- Náplň:
- 2 tvarohy
- 1 větší zakysaná smetana
- 2 van. cukry
- 3 vejce
- 2-3 lžíce cukru (dle chuti)
- 50 g hořké čokolády
Postup Tvarohovo-čokoládový koláč
Postup přípravy receptu
-
Nejprve vypracujeme tužší těsto a dáme na 30 minut do lednice. Poté vyválíme na plát asi 2 mm tenký a dáme do koláčové formy (o průměru 24cm). Propícháme dno vidličkou a pečeme 10 minut na 180°C
Během chlazení těsta umícháme tvarohy se smetanou, cukry a vejci a ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Tvarohy rozdělíme na dvě poloviny a do jedné vmícháme zchladlou čokoládu. Druhou polovinu necháme bílou.
Tvaroh poté dáváme na předpečený koláč od středu koláče vždy 2 lžíce bílého na to 2 lžíce čokoládového atd., vahou se tvaroh hezky rozlije po celém koláči.
Koláč nyní dopečeme na 160°Casi 35-40 minut.