Kynuté langoše se sýrem
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 500 g hladké mouky
- 300 ml mléka
- 1 kostka droždí
- 1/2 lžičky cukru
- sůl cca lžička.
- olej na smažení
- tvrdý sýr (já použila goudu 48%)
- 2 stroužky česneku
- kečup
Postup Kynuté langoše se sýrem
Postup přípravy receptu
-
Mléko ohřejeme tak, aby se v něm dal udržet prst, přidáme cukr. Nadrobíme do něj kvasnice, necháme pár minut odpočinout a vzejít (cca 5-10 min).
Mezitím do hluboké mísy dáme přes síto prosátou mouku se solí, promícháme.
Vlijeme kvásek a zpracujeme těsto. Dle potřeby můžeme ještě přidat mouku. Zpracované těsto přikryjeme utěrkou a necháme kynout (cca 45 min.). Posypeme vál moukou.
Po vykynutí uděláme malé bochánky a ručně vypracujeme tenké placky. Ty osmažíme v oleji do zlaté barvy (cca 2 minuty z každé strany).
Podáváme s kečupem smíchaným s česnekem a posypeme strouhaným sýrem. Z této dávky jsem udělala cca 7 langošů. Samozřejmě ale záleží na velikosti.