Kynuté langoše se sýrem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

500 g hladké mouky
300 ml mléka
1 kostka droždí
1/2 lžičky cukru
sůl cca lžička.
olej na smažení
tvrdý sýr (já použila goudu 48%)
2 stroužky česneku
kečup

Postup přípravy receptu

  1. Mléko ohřejeme tak, aby se v něm dal udržet prst, přidáme cukr. Nadrobíme do něj kvasnice, necháme pár minut odpočinout a vzejít (cca 5-10 min).

  2. Mezitím do hluboké mísy dáme přes síto prosátou mouku se solí, promícháme.

  3. Vlijeme kvásek a zpracujeme těsto. Dle potřeby můžeme ještě přidat mouku. Zpracované těsto přikryjeme utěrkou a necháme kynout (cca 45 min.). Posypeme vál moukou.

  4. Po vykynutí uděláme malé bochánky a ručně vypracujeme tenké placky. Ty osmažíme v oleji do zlaté barvy (cca 2 minuty z každé strany).

  5. Podáváme s kečupem smíchaným s česnekem a posypeme strouhaným sýrem. Z této dávky jsem udělala cca 7 langošů. Samozřejmě ale záleží na velikosti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!