Kedlubnový mozeček

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 velká kedlubna
2 jarní cibulky
80 - 100 g slaniny nebo šunky
3 vejce
kousek másla
pažitka
pepř
sůl
špetka chilli

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku a slaninu nakrájíme na drobno. Kedlubnu oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Kdo má rád kousky, nakrájí ji na kostičky.

  2. Slaninu nebo šunku dáme orestovat na kousek másla a přidáme zpěnit cibulku. Přisypeme kedlubnu a dusíme do měkka. Podle potřeby malinko podlijeme mlékem.

  3. Z kedlubny vydusíme všechnu tekutinu. Vejce rozšleháme vidličkou se solí a pepřem. Vlijeme na kedlubny a necháme srazit. Mícháme do požadované hustoty.

  4. Nakonec dochutíme špetkou chilli (nemusí být). Můžeme zjemnit kousíčkem másla. Posypeme pažitkou a podáváme s pečivem nebo vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!