Křenová omáčka s uzeným masem z pomalého hrnce
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 800 g uzené vepřové rolky nebo jiného uzeného masa vcelku
- 150 ml vody
- 250 ml smetany na vaření
- 100 ml zakysané smetany
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce cukru
- 3 vrchovaté lžíce jemně nastrouhaného křenu
- sůl na dochucení
- citronová šťáva podle chuti
Postup Křenová omáčka s uzeným masem z pomalého hrnce
Postup přípravy receptu
-
Z vepřové rolky odstraníme síťku a rolku vložíme do pomalého hrnce. Přidáme 150 ml vody, hrnec zakryjeme poklicí, nastavíme na II. stupeň a vaříme 3 hodiny.
Poté do hrnce k masu přidáme obě smetany (pokojové teploty), ve kterých jsme dobře rozmíchali hladkou mouku. Také přidáme nastrouhaný křen a cukr a ještě půl hodiny vaříme na II. stupni.
Měkké maso nakrájíme na porce, omáčku dochutíme podle svých zvyklostí a podáváme, nejlépe s kynutým knedlíkem.