Křenová omáčka s uzeným masem z pomalého hrnce

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

800 g uzené vepřové rolky nebo jiného uzeného masa vcelku
150 ml vody
250 ml smetany na vaření
100 ml zakysané smetany
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce cukru
3 vrchovaté lžíce jemně nastrouhaného křenu
sůl na dochucení
citronová šťáva podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Z vepřové rolky odstraníme síťku a rolku vložíme do pomalého hrnce. Přidáme 150 ml vody, hrnec zakryjeme poklicí, nastavíme na II. stupeň a vaříme 3 hodiny.

  2. Poté do hrnce k masu přidáme obě smetany (pokojové teploty), ve kterých jsme dobře rozmíchali hladkou mouku. Také přidáme nastrouhaný křen a cukr a ještě půl hodiny vaříme na II. stupni.

  3. Měkké maso nakrájíme na porce, omáčku dochutíme podle svých zvyklostí a podáváme, nejlépe s kynutým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!