Květákovo - celerová pizza bez mouky

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

na pizzu pro 1:
těsto:
40 g celeru
100 g květáku
35 g eidamu
1 vejce
1 stroužek česneku
oregano (2 špetky)
sůl
pepř
Zelenina:
rajče
kukuřice
hrášek
cibule
pórek
Na posypání:
eidam
tvarůžky
cottage

Postup přípravy receptu

  1. Troubu si předehřejeme na 180°C.

  2. Květák nakrájíme na kousky a dáme na 2 minuty do mikrovlnky na plný výkon. Můžeme jej také klasicky uvařit v osolené vodě nebo v páře.

  3. Celer a eidam nakrájíme nahrubo, česnek prolisujeme a smícháme všechny suroviny na těsto. Rozmixujeme mixérem do hladké hmoty.

  4. Na plech dáme pečicí papír a těsto rozetřeme do co nejtenčí placky. Dáme do rozehřáté trouby a pečeme zhruba 15 minut.

  5. Po 15 minutách na těsto poklademe zeleninu a dále pečeme (zhruba 15 minut) - okraje pizzy musí být nahnědlé a do křupava.

  6. Asi 2 minutky před dopečením pizzu posypeme sýrem (já jsem zvolila kombinaci eidamu a tvarůžků).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!