Květákovo - celerová pizza bez mouky
Recepty, Dietní receptySuroviny
- na pizzu pro 1:
- těsto:
- 40 g celeru
- 100 g květáku
- 35 g eidamu
- 1 vejce
- 1 stroužek česneku
- oregano (2 špetky)
- sůl
- pepř
- Zelenina:
- rajče
- kukuřice
- hrášek
- cibule
- pórek
- Na posypání:
- eidam
- tvarůžky
- cottage
Postup Květákovo - celerová pizza bez mouky
Postup přípravy receptu
-
Troubu si předehřejeme na 180°C.
Květák nakrájíme na kousky a dáme na 2 minuty do mikrovlnky na plný výkon. Můžeme jej také klasicky uvařit v osolené vodě nebo v páře.
Celer a eidam nakrájíme nahrubo, česnek prolisujeme a smícháme všechny suroviny na těsto. Rozmixujeme mixérem do hladké hmoty.
Na plech dáme pečicí papír a těsto rozetřeme do co nejtenčí placky. Dáme do rozehřáté trouby a pečeme zhruba 15 minut.
Po 15 minutách na těsto poklademe zeleninu a dále pečeme (zhruba 15 minut) - okraje pizzy musí být nahnědlé a do křupava.
Asi 2 minutky před dopečením pizzu posypeme sýrem (já jsem zvolila kombinaci eidamu a tvarůžků).