Květákové curry
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 500 g očištěného květáku
- 2 jarní cibulky
- 1 kousek zázvoru (30 g)
- 1 velké masité rajče
- 1/2 malé sušené chilli papričky (nemusí být)
- 2 lžičky řepkového oleje (nebo olivového)
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1/2 lžičky mletého koriandru
- 1/2 lžičky pepře
- 300 ml zeleninového vývaru
- 50 ml kokosového mléka (nebo obyčejné mléko)
- sůl
Postup Květákové curry
Postup přípravy receptu
-
Omytý květák rozebereme na růžičky a košťály nakrájíme na kousky.
Jarní cibulky očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Oloupeme a nadrobno nakrájíme zázvor (nebo nastrouháme).
Rajče omyjeme, rozpůlíme, odkrojíme zelenou část a odstraníme šťávu. Dužinu nakrájíme na kostičky. Chilli papričku podélně rozřízneme, zbavíme jadérek a nakrájíme na tenké nudličky.
V hrnci zahřejeme olej a nejprve do něj nasypeme kurkumu, koriandr a pepř, pak cibulky a zázvor a krátce vše podusíme. Pak vmícháme květák, rajče, chilli a vývar.
Pod pokličkou vše vaříme na středním ohni asi 20 min. a občas zamícháme. Přilijeme mléko a jídlo osolíme. Příloha: Hodí se rýže basmati.