Květákové curry

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

500 g očištěného květáku
2 jarní cibulky
1 kousek zázvoru (30 g)
1 velké masité rajče
1/2 malé sušené chilli papričky (nemusí být)
2 lžičky řepkového oleje (nebo olivového)
1/2 lžičky kurkumy
1/2 lžičky mletého koriandru
1/2 lžičky pepře
300 ml zeleninového vývaru
50 ml kokosového mléka (nebo obyčejné mléko)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Omytý květák rozebereme na růžičky a košťály nakrájíme na kousky.

  2. Jarní cibulky očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Oloupeme a nadrobno nakrájíme zázvor (nebo nastrouháme).

  3. Rajče omyjeme, rozpůlíme, odkrojíme zelenou část a odstraníme šťávu. Dužinu nakrájíme na kostičky. Chilli papričku podélně rozřízneme, zbavíme jadérek a nakrájíme na tenké nudličky.

  4. V hrnci zahřejeme olej a nejprve do něj nasypeme kurkumu, koriandr a pepř, pak cibulky a zázvor a krátce vše podusíme. Pak vmícháme květák, rajče, chilli a vývar.

  5. Pod pokličkou vše vaříme na středním ohni asi 20 min. a občas zamícháme. Přilijeme mléko a jídlo osolíme. Příloha: Hodí se rýže basmati.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!