Květáková krémová polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

1 květák
2 cibule
plátek másla
zázvor mletý
muškátový oříšek mletý
kmín mletý
zeleninový vývar (může a nemusí být)
sůl
smetana na vaření (12%)
uzená slanina (špek)
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rozebereme květák na růžičky, omyjeme. Necháme stranou trochu drobných růžiček (opravdu jen ty drobounké, z konců), košťál rozkrájíme na kousky, (dřevnaté kusy vyhodíme).

  2. Na másle necháme zesklovatět cibuli pokrájenou na kostičky, nasypeme květák, trochu opečeme, pak přisypeme koření a zalijeme vývarem nebo vodou a uvaříme doměkka. Přidáme smetanu, necháme přejít varem.

  3. Na pánvi si mezitím osmažíme slaninu nakrájenou na kostičky a drobné růžičky květáku.

  4. Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, každou porci posypeme slaninou a osmaženým květákem, opepříme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!