Kotlík z kapusty a dýně
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 máslová dýně
- 200 g kapusty
- 1 červená cibule
- 500 ml zeleninového vývaru
- 400 g sekaných rajčat
- 400 g bílých fazolí (v konzervě)
- 400 g cizrny (v konzervě)
- 1 lžička mleté papriky
- olej
Postup Kotlík z kapusty a dýně
Postup přípravy receptu
-
Červenou cibuli přepůlíme a nakrájíme na plátky. Dýni oloupeme, zbavíme semen a pokrájíme na zhruba stejně velké kostky.
Ve větším hrnci rozehřejeme olej a na něm zpěníme cibulku. Přisypeme dýni a chvíli restujeme. Přisypeme na malé kousky natrhanou kapustu, zalijeme vývar a sekaná rajčata. Ochutíme mletou paprikou a přivedeme k varu.
Fazole a cizrnu scedíme, propláchneme vodou a vsypeme ke kapustovo-dýňové směsi.
Přikryjeme pokličkou a dusíme zhruba 30 minut, dokud není dýně měkká. Dochutíme solí, je-li potřeba. Kdo má rád, může přiostřit chilli.