Kotlík z kapusty a dýně

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 máslová dýně
200 g kapusty
1 červená cibule
500 ml zeleninového vývaru
400 g sekaných rajčat
400 g bílých fazolí (v konzervě)
400 g cizrny (v konzervě)
1 lžička mleté papriky
olej

Postup přípravy receptu

  1. Červenou cibuli přepůlíme a nakrájíme na plátky. Dýni oloupeme, zbavíme semen a pokrájíme na zhruba stejně velké kostky.

  2. Ve větším hrnci rozehřejeme olej a na něm zpěníme cibulku. Přisypeme dýni a chvíli restujeme. Přisypeme na malé kousky natrhanou kapustu, zalijeme vývar a sekaná rajčata. Ochutíme mletou paprikou a přivedeme k varu.

  3. Fazole a cizrnu scedíme, propláchneme vodou a vsypeme ke kapustovo-dýňové směsi.

  4. Přikryjeme pokličkou a dusíme zhruba 30 minut, dokud není dýně měkká. Dochutíme solí, je-li potřeba. Kdo má rád, může přiostřit chilli.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!