Argentinský kotlík - Carbonada Criolla
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 3 lžíce olivového oleje
- 900 g hovězího masa nakrájeného na 3 cm kostky
- sůl a pepř podle chuti
- 2 cibule
- 250 ml suchého bílého vína
- 2 mrkve
- 4 velká rajčata nahrubo pokrájená
- 1 červená paprika nahrubo nakrájená
- 3 stroužky utřeného česneku
- 2 bobkové listy
- 1 lžička rozdrceného dobromyslu
- 3 brambory nakrájené na 3 cm kostky
- 200 g kukuřičných zrnek
- 200 g zeleného hrášku
- 2 jablka nakrájené na kostky
- 500 ml hovězího vývaru
Postup Argentinský kotlík - Carbonada Criolla
Postup přípravy receptu
-
Na rozehřátém oleji osmažíme nakrájené osolené a opepřené maso. Přidáme cibuli a dále smažíme.
Když základ pěkně zhnědne, přidáme oregano a bobkový list, polijeme maso bílým vínem a dusíme do poloměkka.
Během dušení přidáme mrkev. Poté přidáme rajčata, papriku, brambory, česnek a dále dusíme doměkka. Pokud se víno příliš odpaří, doléváme vývar.
Na posledních pět minut přidáme kukuřici, hrášek a jablka. Podáváme s chlebem nebo tortillou.