Květák plněný masem a sýrem
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 1 květák
- 300 g mletého mäsa
- 1 vejce
- sůl
- mletý pepř
- 1 rohlík
- 300 g tvrdého sýra vcelku
- Omáčka:
- 4 lžíce hladké mouky
- olej
- mléko
- 100 g strouhaného sýra
- sůl
- mletý bílý pepř
Postup Květák plněný masem a sýrem
Postup přípravy receptu
-
Celý karfiol uvaríme v slanej vode do polomäkka. Necháme odkvapkať. Mäso zmiešame s vajcom, namočenou a vyžmýkaným rožkom, osolíme, okoreníme.
Karfiol otočíme spodkom nahor a do medzier natlačíme mäso. Tvrdý syr nakrájame na hranolčeky a z vrchnej strany karfiol prešpikujeme hranolčekmi syra. Karfiol vložíme do vymazaného pekáča.
Z oleja, múky a mlieka uvaríme bešamel, osolíme, okoreníme bielym korením a vmiešame strúhaný syr. Omáčkou prelejeme karfiol a dáme do rúry pomaly piecť, aby sa mäso prepieklo. Podávame teplý karfiol, ktorý krájame ako tortu, so zemiakmi.