Květák plněný masem a sýrem

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1 květák
300 g mletého mäsa
1 vejce
sůl
mletý pepř
1 rohlík
300 g tvrdého sýra vcelku
Omáčka:
4 lžíce hladké mouky
olej
mléko
100 g strouhaného sýra
sůl
mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Celý karfiol uvaríme v slanej vode do polomäkka. Necháme odkvapkať. Mäso zmiešame s vajcom, namočenou a vyžmýkaným rožkom, osolíme, okoreníme.

  2. Karfiol otočíme spodkom nahor a do medzier natlačíme mäso. Tvrdý syr nakrájame na hranolčeky a z vrchnej strany karfiol prešpikujeme hranolčekmi syra. Karfiol vložíme do vymazaného pekáča.

  3. Z oleja, múky a mlieka uvaríme bešamel, osolíme, okoreníme bielym korením a vmiešame strúhaný syr. Omáčkou prelejeme karfiol a dáme do rúry pomaly piecť, aby sa mäso prepieklo. Podávame teplý karfiol, ktorý krájame ako tortu, so zemiakmi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!