Kuře po myslivecku na italský způsob
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 230-250 g kuřecích prsou
- 180 g žampionů – čerstvé nebo konzervované
- 180 g shitake – jidášovo ucho, před použitím ho namočíme na 30 minut do vlažné vody
- 260 g loupaných celých rajčat – konzerva
- 2 stroužky česneku
- 5 plátků anglické slaniny
- 3 větší beraní rohy – mild
- 6 ančoviček
- 2 lžíce olivového oleje
- 100 ml červeného vína
- 2 stonky rozmarýnu
- pepř
- bazalka
- sůl
Postup Kuře po myslivecku na italský způsob
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa nakrájíme na drobné kousky. Rozehřejeme olej a restujeme maso, aby bylo ze všech stran zatáhnuté.
Nakrájené houby (jidášovo ucho a žampiony) přidáme k masu. Osolíme a opepříme. Přidáme rozmarýn (jehličky ze stonku odebereme). Promícháme.
Přidáme ančovičky a nadrobno nakrájené beraní rohy, které jsou tak středně pálivé, použil jsem naložené (můžete dát pečenou papriku a k tomu přidat jednu nakrájenou chilli papričku). Přimícháme na proužky nakrájenou anglickou slaninu.
Vmícháme prolisovaný česnek, zalijeme červeným vínem a povaříme.
Dáme vařit špagety do osolené vody.
Přidáme rajčata i se šťávou. Jakmile se prohřejí, rozbijeme je částečně měchačkou (můžete použít i krájená rajčata a třeba ještě trochu rajčatového pyré, záleží na tom, jakou chcete mít konzistenci). Přimícháme nasekanou bazalku.
Vmícháme špagety a podáváme posypané parmezánem. Variantou je, že ze špaget na talíři vytvoříme hnízdo, do kterého uložíme kuřecí směs (pokud milujete parmezán, přistrouhejte ho). Bazalka už je jen ozdobou.