Květák jako mozeček se slaninou a žampióny
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 1/2 větší hlávky květáku
- 200 g slaniny
- 250 g žampiónů (1 balení)
- 1 menší cibule
- 50 g másla
- 1 PL oleje
- 3 vejce
- kmín
- pepř
- sůl
Postup Květák jako mozeček se slaninou a žampióny
Postup přípravy receptu
-
Květák rozdělíme na malé růžičky a uvaříme doměkka ve slané vodě bez pokličky, aby se odpařily sirné látky, které nepříjemně páchnou.
Na másle s olejem a kmínem osmahneme dozlatova cibulku se slaninou pokrájenou na flíčky.
Poté přidáme pepř, na plátky pokrájené žampióny a krátce (3 min) podusíme (plátky musí zůstat křehké - déle dušené zgumovatí).
Přidáme uvařený květák, vejce a mícháme, dokud vejce neztuhnou. Dosolíme a můžeme podávat - nejlépe s vařenými bramborami přelitými rozpuštěným máslem nebo i s bílým pečivem.