Kvasnicové (drožďové) cukroví

Recepty, Cukroví

Suroviny

1 tuk 100% (omega, isa)
1 kostka droždí
8 lžic mléka
350 g hladké mouky
cukr moučka
vanilkový cukr na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Prosátou mouku vsypeme do mísy, uděláme důlek a přidáme mléko (nejlépe teplé), do kterého nadrobíme kvasnice. Chvíli počkáme aby se kvasnice rozpustily a nedělaly hrudky. Poté přidáme změklý tuk, pokud je ještě tuhý, tak ho můžeme nastrouhat na hrubém struhadle, aby se nedělaly kousky. Vypracujeme těsto a dáme na chvíli do chladu, aby se s ním dobře pracovalo.

  2. Rozvalujeme na vále asi 0,5-1 cm tlustou placku a vykrajujeme spíše větší vzory. Mě se osvědčila srdíčka, ale třeba hvězdičky bych nedoporučila (vyčnívající hroty hnědnou dříve než zbytek).

  3. Pečeme v rozpálené troubě asi na 200°C pár minut tak, aby začaly zlátnout.

  4. Vyndáme plech a obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým. Kdo má rád pečivo hodně obalené v cukru tak obaluje úplně horké, ale my máme radši když se nechají trošku zchladnout a potom nenasají tolik cukru:-).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!