Kvasnicové (drožďové) cukroví
Recepty, CukrovíSuroviny
- 1 tuk 100% (omega, isa)
- 1 kostka droždí
- 8 lžic mléka
- 350 g hladké mouky
- cukr moučka
- vanilkový cukr na obalení
Postup Kvasnicové (drožďové) cukroví
Postup přípravy receptu
-
Prosátou mouku vsypeme do mísy, uděláme důlek a přidáme mléko (nejlépe teplé), do kterého nadrobíme kvasnice. Chvíli počkáme aby se kvasnice rozpustily a nedělaly hrudky. Poté přidáme změklý tuk, pokud je ještě tuhý, tak ho můžeme nastrouhat na hrubém struhadle, aby se nedělaly kousky. Vypracujeme těsto a dáme na chvíli do chladu, aby se s ním dobře pracovalo.
Rozvalujeme na vále asi 0,5-1 cm tlustou placku a vykrajujeme spíše větší vzory. Mě se osvědčila srdíčka, ale třeba hvězdičky bych nedoporučila (vyčnívající hroty hnědnou dříve než zbytek).
Pečeme v rozpálené troubě asi na 200°C pár minut tak, aby začaly zlátnout.
Vyndáme plech a obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým. Kdo má rád pečivo hodně obalené v cukru tak obaluje úplně horké, ale my máme radši když se nechají trošku zchladnout a potom nenasají tolik cukru:-).