Kvasnicová smradlavá pomazánka
Recepty, PomazánkySuroviny
- 250 g másla
- 3 kostky droždí (á42 g)
- 1 velká cibule
- 3 vejce vařená na tvrdo
- 150 g sýru Eidam
- sůl
- bílý pepř
Postup Kvasnicová smradlavá pomazánka
Postup přípravy receptu
-
Na oleji usmažíme jemně nakrájenou cibuli. Když je cibulka lehce zlatá, přidáme do pánve droždí, necháme rozpustit a za častého míchání vypražíme na hustou kašovitou hmotu. (V tomto bodě obvykle sežeru polovinu kvasnic, které mne lákají svým krásným smrádkem). Trvá to cca 8 minut. Necháme vystydnout.
Do vyššího hrnce nebo misky vložíme změklé máslo, na jemno nastrouháme eidam nebo goudu (já dávám goudu, má výraznější chuť), dále nastrouháme 3 vařená vejce, přidáme zchladlé droždí, osolíme a opepříme dle chuti a vše vyšleháme el. šlehačem.
Necháme vychladit, případně konzumujeme ihned nejlépe s čerstvým chlebíkem.