Kvasnicová smradlavá pomazánka

Recepty, Pomazánky

Suroviny

250 g másla
3 kostky droždí (á42 g)
1 velká cibule
3 vejce vařená na tvrdo
150 g sýru Eidam
sůl
bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji usmažíme jemně nakrájenou cibuli. Když je cibulka lehce zlatá, přidáme do pánve droždí, necháme rozpustit a za častého míchání vypražíme na hustou kašovitou hmotu. (V tomto bodě obvykle sežeru polovinu kvasnic, které mne lákají svým krásným smrádkem). Trvá to cca 8 minut. Necháme vystydnout.

  2. Do vyššího hrnce nebo misky vložíme změklé máslo, na jemno nastrouháme eidam nebo goudu (já dávám goudu, má výraznější chuť), dále nastrouháme 3 vařená vejce, přidáme zchladlé droždí, osolíme a opepříme dle chuti a vše vyšleháme el. šlehačem.

  3. Necháme vychladit, případně konzumujeme ihned nejlépe s čerstvým chlebíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!