Kurkumové karé
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 6 ks vepřové kotlety (karé)
- 1 ks větší cibule
- 1 polévková lžíce kurkumy
- 1/4 l smetany na vaření
- 70 g másla
- olivový olej
- 1/2 kostky masoxu
- sůl
- pepř
- světlá instantní jíška
Postup Kurkumové karé
Postup přípravy receptu
-
Vepřové karé nakrájíme na silnější plátky a osolíme. Máslo rozpustíme a smícháme s kurkumou. Do této krásně žluté emulze vložíme nenaklepané plátky karé. Necháme marinovat v chladu nejlépe do druhého dne. Následující den necháme při pokojové teplotě povolit ztuhnuté máslo s naloženým masem.
Rozpálíme steakovou pánev a vložíme naložené plátky masa, které velmi zprudka necháme opéct z obou stran. Opečené maso přendáme do hrnce a do máslového výpeku přidáme trochu olivového oleje a najemno nakrájenou cibuli, kterou necháme jen zesklovatět a necháme rozpustit půl kostky masoxu.
Výpek s cibulí přidáme do hrnce k masu, podlijeme smetanou na vaření a necháme na mírném ohni lehce dusit. Po 30 minutách přidáme nasekanou pažitku a zpestříme tak omáčku. Zahustíme dle potřeby a chuti případně světlou instantní jíškou. Dle chuti můžeme osolit a opepřit. Podáváme s gnocchi.