Špaldové kernotto s hlívou a mrkví
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 140 g kernotta
- 400 ml vody
- 1 cibule
- 200 g hlívy ústřičné
- 3 mrkve
- 40 g vlašských ořechů
- olej
- mletý kmín
- sůl
- pepř
- sojová omáčka Tamari
- chilli
Postup Špaldové kernotto s hlívou a mrkví
Postup přípravy receptu
-
Kernotto propláchneme pod tekoucí vodou a dáme vařit do osolené vody - vaříme bez míchání, na co nejmenším plameni - přibližně 40 - 50 min. Já jsem vařila 40 minut a pak jsem dala pod deku dojít.
Na oleji necháme změknout na plátky nakrájenou cibuli. Přidáme na nudličky nakrájenou hlívu, osolíme, okořeníme a restujeme asi 5 minut. Pak přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, sojovku, podlijeme troškou vody a dusíme 8 - 10 minut. Vlašské ořechy nasekáme nahrubo a opražíme na pánvi. Ještě teplé posypeme trochou chilli.
Kernotto vmícháme do směsi hlívy a mrkve, a společně prohřejeme, podle chuti můžeme ještě dokořenit. Na talíři kernotto posypeme opraženými ořechy.