Špaldové kernotto s hlívou a mrkví

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

140 g kernotta
400 ml vody
1 cibule
200 g hlívy ústřičné
3 mrkve
40 g vlašských ořechů
olej
mletý kmín
sůl
pepř
sojová omáčka Tamari
chilli

Postup přípravy receptu

  1. Kernotto propláchneme pod tekoucí vodou a dáme vařit do osolené vody - vaříme bez míchání, na co nejmenším plameni - přibližně 40 - 50 min. Já jsem vařila 40 minut a pak jsem dala pod deku dojít.

  2. Na oleji necháme změknout na plátky nakrájenou cibuli. Přidáme na nudličky nakrájenou hlívu, osolíme, okořeníme a restujeme asi 5 minut. Pak přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, sojovku, podlijeme troškou vody a dusíme 8 - 10 minut. Vlašské ořechy nasekáme nahrubo a opražíme na pánvi. Ještě teplé posypeme trochou chilli.

  3. Kernotto vmícháme do směsi hlívy a mrkve, a společně prohřejeme, podle chuti můžeme ještě dokořenit. Na talíři kernotto posypeme opraženými ořechy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!