Kuřecí zatažené porce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

tolik porcí kuřecího, kolik máme strávníků
1 pórek
1 rajče
8-10 žampionů
červené curry na posyp porcí
pár lžic oleje
Sosenfix, nebo Solamyl
voda
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuře si rozporcujeme, nebo koupíme rovnou nějaké připravené kusy, opláchneme, vysušíme a osolíme z obou stran.

  2. Do pekáčku si dáme olej, na něj naskládáme porce kuřete které potřeme olejem ještě z vrchu a posypeme červeným curry, dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C odkryté na 15-20 minut, aby se maso zatáhlo (odtud ten název receptu).

  3. Po této době pekáč vyndáme zalijeme vodou, aby bylo dost šťávy, přikryjeme a znovu strčíme do trouby na dalších 15-20 minut. Mezi tím si nakrájíme pórek na kolečka (bez sytě zeleného kusu ke konci), rajče na kousky a žampiony na plátky bez nožiček (ty dáme třeba do polévky).

  4. Po uplynutí doby na pečení zasypeme smíchanými nakrájenými surovinami a po 15 minutách znovu zalijeme vodou do které nejdříve zamícháme Sosenfix (nebo Solamyl), aby nám šťávu mírně zahustil.

  5. Je-li třeba dosolíme a dáme odkryté dopéct, aby mělo kuřecí dobrou kůžičku. Pak už jen naservírujeme a můžeme ozdobit čerstvým pórkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!