Kuřecí zatažené porce
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- tolik porcí kuřecího, kolik máme strávníků
- 1 pórek
- 1 rajče
- 8-10 žampionů
- červené curry na posyp porcí
- pár lžic oleje
- Sosenfix, nebo Solamyl
- voda
- sůl
Postup Kuřecí zatažené porce
Postup přípravy receptu
-
Kuře si rozporcujeme, nebo koupíme rovnou nějaké připravené kusy, opláchneme, vysušíme a osolíme z obou stran.
Do pekáčku si dáme olej, na něj naskládáme porce kuřete které potřeme olejem ještě z vrchu a posypeme červeným curry, dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C odkryté na 15-20 minut, aby se maso zatáhlo (odtud ten název receptu).
Po této době pekáč vyndáme zalijeme vodou, aby bylo dost šťávy, přikryjeme a znovu strčíme do trouby na dalších 15-20 minut. Mezi tím si nakrájíme pórek na kolečka (bez sytě zeleného kusu ke konci), rajče na kousky a žampiony na plátky bez nožiček (ty dáme třeba do polévky).
Po uplynutí doby na pečení zasypeme smíchanými nakrájenými surovinami a po 15 minutách znovu zalijeme vodou do které nejdříve zamícháme Sosenfix (nebo Solamyl), aby nám šťávu mírně zahustil.
Je-li třeba dosolíme a dáme odkryté dopéct, aby mělo kuřecí dobrou kůžičku. Pak už jen naservírujeme a můžeme ozdobit čerstvým pórkem.