Kuřecí žaludky se znojemskou příchutí

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g kuřecích žaludků
400 g kvalitního uzeného bůčku (použila jsem domácí)
300 ml láku z okurek
200 ml kuřecího vývaru nebo vody
1 lžička oleje
2 cibule nakrájené nadrobno
3 stroužky česneku nakrájené na plátky
2 bobkové listy
4 větší sladkokyselé okurky překrojené na větší kusy
1 lžíce sladké papriky
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Žaludky očistíme a pokud jsou hodně velké, překrojíme je na polovinu. Uzený bůček nakrájíme na delší, širší nudličky, česnek na plátky a cibuli nakrájíme nadrobno.

  2. Do kastrolu na rozehřátý olej dáme na chvíli osmažit bůček. Až pustí tuk, přidáme cibuli, česnek a bobkové listy a 7 minut restujeme.

  3. Poté přidáme žaludky, papriku a prudce osmažíme. Zalijeme 500 ml tekutiny, přidáme okurky, promícháme a přikryté poklicí dusíme doměkka.

  4. Vše přes cedník přecedíme a z cedníku vybereme stranou bobkové listy, měkké žaludky a pár nudliček bůčku.

  5. Vše ostatní, co v cedníku zůstalo překlopíme do hrnce s přecezenou šťávou a rozmixujeme ponorným mixérem. Do rozmixované šťávy přidáme odložené žaludky a bůček, podle potřeby dochutíme a minutu provaříme. Vhodná příloha: knedlík,těstoviny, nebo rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!