Kuřecí žaludky se znojemskou příchutí
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 500 g kuřecích žaludků
- 400 g kvalitního uzeného bůčku (použila jsem domácí)
- 300 ml láku z okurek
- 200 ml kuřecího vývaru nebo vody
- 1 lžička oleje
- 2 cibule nakrájené nadrobno
- 3 stroužky česneku nakrájené na plátky
- 2 bobkové listy
- 4 větší sladkokyselé okurky překrojené na větší kusy
- 1 lžíce sladké papriky
- sůl
- mletý pepř
Postup Kuřecí žaludky se znojemskou příchutí
Postup přípravy receptu
-
Žaludky očistíme a pokud jsou hodně velké, překrojíme je na polovinu. Uzený bůček nakrájíme na delší, širší nudličky, česnek na plátky a cibuli nakrájíme nadrobno.
Do kastrolu na rozehřátý olej dáme na chvíli osmažit bůček. Až pustí tuk, přidáme cibuli, česnek a bobkové listy a 7 minut restujeme.
Poté přidáme žaludky, papriku a prudce osmažíme. Zalijeme 500 ml tekutiny, přidáme okurky, promícháme a přikryté poklicí dusíme doměkka.
Vše přes cedník přecedíme a z cedníku vybereme stranou bobkové listy, měkké žaludky a pár nudliček bůčku.
Vše ostatní, co v cedníku zůstalo překlopíme do hrnce s přecezenou šťávou a rozmixujeme ponorným mixérem. Do rozmixované šťávy přidáme odložené žaludky a bůček, podle potřeby dochutíme a minutu provaříme. Vhodná příloha: knedlík,těstoviny, nebo rýže.