Kuřecí ve strakaté omáčce
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí prsa
- hladká mouka
- sůl
- pepř
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce posekané petrželové natě
- 1 lžička citronové kůry
- 3 sterilované okurky
- 3 lžíce pokrájené kapie
- 1 lžička tymiánu
- 2 lžíce octa
- olej
- 250 ml smetany na vaření
Postup Kuřecí ve strakaté omáčce
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu pokrájíme nadrobno.
Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a prudce opečeme z obou stran ba rozpáleném oleji. Vyjmeme.
Do výpeku nasypeme cibuli, okurky, kapii, petrželovou nať, citronovou kůru, tymián, rozmačkaný česnek a vše osmažíme.
Na tento základ dáme opečené maso, zastříkneme octem.
Podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme do změknutí.
Ve smetaně rozkvedláme lžíci mouky, vlijeme na maso, ještě chvíli povaříme.