Kuřecí soté s rýží
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g kuřecích prsou
- 10 žampionů
- 200 g šunky
- 12% smetana
- drcený pepř
- sůl
- světlá jíška Knorr
- mléko
- rýže
Postup Kuřecí soté s rýží
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso omyjeme, očistíme a nakrájíme na menší kostičky. Nakrájíme také šunku a žampiony.
Na pánvi rozpálíme lžíci oleje a opečeme šunku. Přidáme kuřecí maso a společně restujeme.
Pak přidáme pokrájené žampiony, zamícháme, zalijeme smetanou a chvilku dusíme. Osolíme a opepříme. Zahustíme světlou jíškou, popřípadě přidáme mléko, pokud se nám zdá omáčka moc hustá.
Podáváme s rýží.