Tuňákový salátek s rukolou
Recepty, SalátySuroviny
- 2 vejce
- 150 g salátových listů (rukola, baby špenát, hlávkový salát)
- 80 g tuňáka ve vlastní šťávě
- 2 lžíce balsamika
- 10 ml citronové šťávy
- 3 rajčata
- 10 g lněných semínek (lze použít i slunečnicová, dýňová)
- 50 g mozzarelly
Postup Tuňákový salátek s rukolou
Postup přípravy receptu
-
Dáme vařit vejce.
Do misky natrháme salát, přidáme nakrájená rajčata a polijeme balzamikem. Tuňáka vylijeme z konzervy a přidáme do misky. Pokapeme ho citronovou šťávou a celý salát posypeme semínky.
Nakrájíme mozzarellu na kousky/plátky a přidáme k salátu. Uvařená a vychladlá vajíčka nakrájíme na měsíčky a přidáme na salát. Podáváme s opečenou bagetkou