Plněné papriky ve smetanové omáčce s kapary

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

400 g mletého masa (nejlépe hovězí nebo 2/3 hovězí a 1/3 vepřové)
3-4 papriky čerstvé
1 cibule
500 ml zeleninový vývar
200 ml smetany ke šlehání
1 lžíce mleté sladké papriky
1/2 lžičky pálivé mleté papriky / nemusí být /
kapary - množství podle chuti, cca 1 lžíce
1 lžíce paprikové pasty
1 lžíce mouky
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Papriky očistíme a odstraníme semínka. Maso ochutíme solí, pepřem a naplníme papriky.

  2. Na trošce oleje zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme obě papriky i paprikovou pastu, zamícháme a hned zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a vložíme připravené naplněné papriky. Dusíme na mírném ohni minimálně 30 minut.

  3. Papriky vyjmeme, v trošce vody rozmícháme mouku a omáčku zahustíme. Necháme provařit 20 minut.

  4. Na závěr zjemníme smetanou, přidáme kapary a necháme přejít varem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!