Plněné papriky ve smetanové omáčce s kapary
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 400 g mletého masa (nejlépe hovězí nebo 2/3 hovězí a 1/3 vepřové)
- 3-4 papriky čerstvé
- 1 cibule
- 500 ml zeleninový vývar
- 200 ml smetany ke šlehání
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 1/2 lžičky pálivé mleté papriky / nemusí být /
- kapary - množství podle chuti, cca 1 lžíce
- 1 lžíce paprikové pasty
- 1 lžíce mouky
- sůl
- pepř
- olej
Postup Plněné papriky ve smetanové omáčce s kapary
Postup přípravy receptu
-
Papriky očistíme a odstraníme semínka. Maso ochutíme solí, pepřem a naplníme papriky.
Na trošce oleje zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme obě papriky i paprikovou pastu, zamícháme a hned zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a vložíme připravené naplněné papriky. Dusíme na mírném ohni minimálně 30 minut.
Papriky vyjmeme, v trošce vody rozmícháme mouku a omáčku zahustíme. Necháme provařit 20 minut.
Na závěr zjemníme smetanou, přidáme kapary a necháme přejít varem.