Salát z pečené mrkve a lilku

Recepty, Saláty

Suroviny

1 střední lilek
3–4 mrkve
Olivový olej
Pepř
Provensálské bylinky
Sůl
Pepř

Postup přípravy receptu

  1. Lilek nakrájíme na cca 1 cm silné plátky, lehce posolíme z obou stran a necháme 15-20 minut vybrečet. Troubu předehřejeme na 190°C. Plech vyložíme pečícím papírem.

  2. Oloupanou mrkev nakrájíme na šikmé plátky silné cca 0,5 cm. Mrkev smícháme se lžící olivového oleje, větší špetkou soli a čerstvě namletým pepřem. Lilek osušíme papírovou utěrkou, rozložíme na plech a lehce posypeme provensálskými bylinkami a lehce pokapeme olivovým olejem. Mrkev rozložíme vedle lilku, aby se nepřekrýval. Dáme péct cca půl hodiny do změknutí. Lilek překrojíme napůl a smícháme s pečenou mrkví.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!