Kuřecí prso s meruňkovo-rybízovou omáčkou
Recepty, Drůbeží masoPostup Kuřecí prso s meruňkovo-rybízovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prso rozkrojíme, malinko naklepeme, osolíme, opepříme a z každé strany ho potřeme tenkou vrstvou kvalitní sojové omáčky.
Z meruňky odstraníme pecku a nakrájíme ji na malé kostičky. Z rybízu odstraníme stonky a použijeme jej celý.
Na rozpáleném olivovém oleji opečeme z obou stran prsíčka cca 3 minuty z každé a odložíme je.
Výpek zakápneme malým množstvím vody, přidáme meruňky a rybíz a za stálého míchání necháme jakoby karamelizovat. Ke konci přidáme lžičku medu, promícháme a odstavíme. Jako příloha by byly vhodné nějaké noky, například z odpalovaného těsta.