Kuřecí prso s meruňkovo-rybízovou omáčkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuřecí prso
60 g rybízu
1 větší meruňka
olivový olej
1 lžíce sojové omáčky
lžička medu
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prso rozkrojíme, malinko naklepeme, osolíme, opepříme a z každé strany ho potřeme tenkou vrstvou kvalitní sojové omáčky.

  2. Z meruňky odstraníme pecku a nakrájíme ji na malé kostičky. Z rybízu odstraníme stonky a použijeme jej celý.

  3. Na rozpáleném olivovém oleji opečeme z obou stran prsíčka cca 3 minuty z každé a odložíme je.

  4. Výpek zakápneme malým množstvím vody, přidáme meruňky a rybíz a za stálého míchání necháme jakoby karamelizovat. Ke konci přidáme lžičku medu, promícháme a odstavíme. Jako příloha by byly vhodné nějaké noky, například z odpalovaného těsta.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!